NO MATTER WHAT, THE MASTERPIECE OF ME IN REAL LIFE, I'D START WITH A BLOG .

Sunday, 9 October 2016

Sanrio Hello Kitty Town and USS Singapore !

Views
Assalamualaikum,


Hai gaissss..
Setelah lama sis cuba mengumpul kekuatan utk berbelog.. Finally I'm here.. Lama dah tak share cerita sis disini . Mmg lama kann.. berbulan bulan tak update pape.. Semuanye sbb malas nak menaip.. Huhu . Lagi pun, takde story yg best nak dikongsi kan.. Tp kali ni ada.. Heee . Sebagaimana yg kalian tahu.. Yg mne friends dgn Pia di FB mahupun follow Pia di insta.. Dah tahu kot tentang kepergian Pia ke Johor dan turut menyinggah sebentar di negara seberang.. Ececehh.. Seberang jee pun.. Lagaknye mcm dh sampai Dubai jee . Tehee . Okay lah.. Malas nk taip pepjg berjela nih.. Apa kata Pia teruskan share gmba dgn sedikit penerangan di setiap gmba . Tau dah.. Hampa yg mai jenguk belog ni pun bukannya nak baca sgt cerita Pia yg merepek lagi pjg berjela jelaa yee dok . Time SMK dulu pemalas nau nak buat karangan panjang berjelaa . Hmmm . Nasib baik subject BM kte dpt A+ jugak . Hihi 



Saturday, 1 Oct . Sanrio Hello Kitty Town ! 
Fav Pia ni hello kitty niii.. Lama dah dia bertapa kat hati Pia . Lama dah pasang angan-angan nak ke sini.. Duk pendam jee dlm hati ni.. Dapat mai sini ni it's feel like my dreams come true laaa weiiii.. Seronok tak terkata . Heee .



Bab bergambar sana sini ni mmg fav sis . Lebih suka bergambar and posing melebih kat phone sendiri rather than give a pose in front of official photog (man) for photoshoot modeling . Hihii . That's why I love who I am now . Other people may not . I'm comfortable.. I feel freer now.. ;)


Haiii.. Saya baby Zara nama diberi, saya bersama aunty Sofia ni . Aunty ni buat saya rimas laa.. Tiap masa nak cium cubit pipi gebusss saya ni.. Tau laa saya comel! :)




Bob ajak bergambar tu yg dia tarik tangan kte tuu . Ehehe .




Dalam ni semua characters kartun ada! Seronok tgk.. Dpt rasa childhood memories here.. Lagi-lagi kartun Pingu ngan Barney tuuu.. Dulu suka nau nauuu tgk Pingu ngan Barney.. Yg kelakarnya, si Pingu tu sebnrnya duk basuh baju siapa dalam washing machine tuu? Duk iron baju siapa dlm cte Pingu tuu? Menjadi tanda tanya smpai skrg . Hmmmm . Kalau Barney lak Pia siap hafal lagu and step joget kartun Barney tu tau . Heee .


Bergambar kenangan laa kat sini yeee .


Pencahayaan dalam Hello kitty ni serba pink and purple.. So quality gambar kureng menarik . Tapi kalau kat luar best sgt.. Semua cencomel jee .


Yeayyy ! I got some stuff from Ms. Hello Kitty and friends . Tqsm ! Guess what.. Heee .



Kalau laa dpt kerusi ni seketul . Mmg wa angkat bawa masuk letak dlm bilik . Nak kerusi ni pleaseeee!!! Comey kerusi pink ni.. Siap ada reben and crown lagi tuu.. Hurmmm . Nakkkk!!!



I think.. Here is Dining hall for Hello Kitty and family.. Ahahaha . Rasanyee laaaa .


Dalam gambar jee kte beria snap mulut nganga ngangaa ni . Kat luar takde kua bunyi pun . Over perempuan ni kalau bab berselfie . Motif utama nak tunjuk keterujaan dapat smpai ke hello kitty town ni jee . Huhuhuu .






Memang dari atas sampai bawah penuh gambar selfie kte jee tau . Sebabnya member yg lain pun jenis sepesen.. Kaki selfie ngan phone camera sendiri . So semuanya tgh syok sendiri dgn posing sendiri . Ahahaa . Hantu betul kalau mai kat tempat cencomel cecantik ni .


Amboiii.. Kemain family kat belakang kte ni.. Seronok selfie berjemaah . Kte jee takde family.. Family semua had fun dekat A'Famosa Villa Melaka . Kte sorg tercampak jauh ke Johor . Hmmmm . Nak join jugak.. Tapi boleh plak clash dgn tarikh kte ke sini . Haihhh . Ape boleh buat..


Nak meja solek macam niiii.. Nak cermin solek macam niiii.. Nak nakkkk!!! Kalau ada ni.. Mmg tak keluar bilik Mek Pia ni . Hihii .


I wish I have a pinky room like this ! 


And and.. And a pinky bedroom fully furnished with pinky and cute stuff.. Ohhh.. How I wish.. Hmmm.. Lantak lah dah tua bangka pun . Dah kte minat pink.. Suka hati I lah.. Hihii .


Nak masuk Red Bow Cafe ni ! Tapi tak sempat sebab nak balik dah . Baru nk merasa roti kepala hello kitty and coffee hello kitty.. Sob.. Sobbbb.. Hmmmm.. Malam nanti ada event plak . 



25th floor viewwwwww from Hotel Selesa, JB.. Holaa Johoriannn ! Lama tak jumpa kannn.. Heee .


Tetbe mlm ni ter ada baby comel plak.. Aduhhh.. I cannot laa dgn si comel tembum Zara ni.. Napee dikk comel bulat sgt mcm ketulan meetball ikea ni dik oiii . Hakak Pia gewam tauuu gewammmm . Bila mak pak dia pandang tempat lain, kte gigit kunyah pipi dia . Nasib baik takde berbekas kesan lipstick pink kat pipi budak ni . Hahahaa . Bertabah lah dik uiii.. Sape suruh lahir-lahir comel!!! 


Tak menang motor dapat rice cooker pun okaylah . Rezeki masing-masing.. yg mana dapat motor sebijik and phone samsung S7 tu congratss gaiss.. Korang memang layak utk grab that prize.. Thumbs up..:) Doakan kte plak dapat tahun depan yee . Hihii .


Disebabkan sis tak dpt join pyjamas party yg diadakan family sis di A'Famosa semperna bufday cousin sis, Intan.. makanya sis ber pyjamas jugak laa sesorg di bilik hotel ni.. Nak ada mood sama even tak bersama mereka disana . Hmmm . Btw, thanks mama utk pyjama ni.. Suka!!! 




Dapat gambar ni from group whatsapp.. Happy belated bufday Intan syg.. Sorry sbb kakpia tak dpt join sama . Nnt kte kumpul lain masa plak yee syg.. Wish u a happy life till jannah k dear.. Mmmmmmmmmuahhh ciked!


Alololooo.. Kesayangan comel mama Pia sorg ni Nabeela Husna.. Baby girl satu-satunyeee cucu perempuan kesygan atok Hassan nenek Imin ni yee syg.. Rindu si comel ni ngan abg dia lagi dua.. Nawfal ngan Naqib.. Nnt tggu laa bila bila free mama pia p Johor tauu.. :)


Sunday, 2 Oct . USS Singapore !
Yeahhh.. Here we are.. With my squad !




Peacee yawwww ! 


Nampak aje mahkluk kat belakang tuu.. Hahahaa.. 



Paling best masuk sini laa . Transformers ! Jerit jerit oii.. Ngade betul.. Hihi . Tp mmg best sebab dpt rse mcm real semua bnde tu.. Alahh.. Sama jee mcm kte tgk wyg 4D dekat IoI Mall and wangsa walk mall tu.. Tp yg transformers ni paling best laa.. 



Puass tunggu.. Bila transformers yg colour biru kat belakang tu dgn yg colour kuning ni nak gerak . Last last.. Kami cabut dulu.. So tak sempat nk bergambar dgn transformers bergerak tu.. Heee .


Taktau nk bagi feedback apee utk roller coaster yg kat belakang ni . Yg pasti boleh buat anda yg tak kuat semangat nangis . Huhuu . Kte pun penakut jugak . Tp berani dlm takut so I just try it . Takut ke apee campak jejauh feeling tu.. Waktu tgh queue tu nervous feeling tuh ada mai dah.. Tp mcm still wanna try jugak . Tp.. Bila naik duduk.. Tetbe kaki lutut rasa longgar.. Longlai weyhh.. Mcm skru lutut dah tercabut.. Haha . Tak rasa kaki ni.. Fuhhh.. Pape pun.. Yeahhh! I've made it! Wuhuuuuu.. Bila lagi kan nak rasa melayang mcm burung terbang diudara . Huhuu . Bila lagi rasa mcm nyawa tercabut kejap.. Hihii.. Jantung tertinggal kat atas.. Heee .


Nak rasa mcm mana naik Battlestar Galactica Cylon Roller Coaster? Tgk vid ni.. Huhuu.. Kecut perut, usus, limpa, jantung, hati, otak semua.. Hahahaa . Nyesal plak tak try naik yg Human Roller Coaster jugak.. Yg tu takde laa seram semacam Cylon ni.. Hurmmmmmm..



Mumiaa Roller Coaster ni pun da best jugak! Kalau mai sini don't ever missed out this one.. Best! Indoor roller coaster.. Part kena tarik ke belakang tu kecut perut uiii.. Pastu time roller coaster tuu junam ke bawah tak rasa seat huiii.. Rse mcm dah terkeluar dr seat.. Tunggu masa nak jatuh ke tanah jee.. Hahahaa.. Yg mana ada rasa mcm sakit jantung tu don't ever try and take a risk lah naik memne roller coaster kat USS Singapore ni.. Sbb for me, semuanyee extremely scared and vicious ! Sebab naik benda-benda ni semua laa sampai ke hari ni kotak suara Pia rosak, hilang suara.. Demam bagai.. Demam manje jee.. Tak terok sgt pun.. Heee .


Dah pagi tadi jee breakfast.. Perut boleh tahan sampai bila je kann.. Kau dah seksa usus kau dgn main game situ sini.. Pastu takmau makan.. Huii.. Boleh pengsan maa . So tgh hari ni marilah kte lunch sebentar di Ancient Egypt - Oasis Spice Cafe . Menu is Nasi Briyani . Tgh hari.. Makan nasi laa weii.. Lapar kott.. Yg pia makan tu :
Roasted Chicken Briyani Set = $15.00 bersamaan dgn RM45.00 . 
Milo ais = $5.00 bersamaan = RM15.00 . 
Total is $20.00 = RM60.00 . 
Tp takpe lah.. Kenyang smpai petang sebab portion dia besau dan banyakkk.. Tak jauh beza mcm makan dekat Melbourne aritu.. Currency money Singapore and Oz lebih kurang sama jee.. Waktu Pia mkn di Little Ipoh cafe di Mel utk breakfast roti canai dia $15.00 and Sirap bandung dia $5.00 sama jee . Pia bagi tahu disini just for u guys tahu untuk kesini perlukan bajet berapa kalau nak spend money dalam USS ni.. Pia tukar dollar Singapore pun tak byk.. Just utk lepas mkn jee and beli some souvenir.. Pia convert RM150 and dpt $50 utk belanja dlm USS ni . Takyah tukar banyak pun takpe.. Janji pandai bajet money k.. Tapi tiket masuk USS ni taktau bape ratus duit kte . Heee.. Harga lain plak.. Google laa for more information . Ohh, yaa.. Wanna share some tips here, Kalau nk makan set nasi briyani ni kan.. Better beli satu set share makan berdua.. Seriuss jimat dan boleh elak dr pembaziran makanan.. Seriuss I cakap.. Portion dia besar kott.. Kwn Pia ramai makan tak habis.. Okay, sebelum dtg kesini.. Pia dah google kat mana restaurant halal dalam USS ni antaranya :
1. Ancient Egypt - Oasis Spice Cafe
2. Far-Far Away Zone - Goldilocks
3. Hollywood - Mel's Drive in
Correct me if I'm wrong . Kte pun baru pertama kali jejak kaki ke sini . Huhuu .


Baru keluar dr Mumia roller coaster.. Besttt.. Muka masih boleh senyum even I feel weak like my body is going to shut down soon.. Getting weaker and weaker.. I can feel my heartbeat is beating faster than ever ! Tapi best ohh.. Hahaa . 


Come on come on let's snap more picture ! Weehiiiii.. 


Yukkk selfie sampai muka sunburn . Panah kelong orghe kelatey oyak.. 





Panasnye tuh rasa mcm duk kat Africa jee.. Balik bilik, belek muka mmg hitam berbelang warna kulit muka mek Pia ni . Seriuss hitam sikit . Lupa nak tenyeh sebotol sunblock atas muka tuuu.. Huhuu..


Memang waktu ni my energy dah decrease to 98.5% . Seriuss rasa mcm nak baring je kat memne.. Suara pun dah hilang.. Hahahaa . Tu laa.. Galok sgt kan.. Tehee..


Senyum paksa . Heeeee .


Okay last.. Last destination.. Dahhh.. Enough.. Tak larat dahhh.. Fatigue . Beli air untuk habiskan sisa baki duit yg ada . Bawa $50 pun dah sgt cukup tauu utk diri sendiri.. Tak perlu tukar duit byk byk pun.. Kalau yg bekeluarga tu.. Pandai pandai bajet laa yee.. Huhuu .

Last, but not least.. Thanks silent reader, for the time u spend to read my post . I appreciate it much !

Lots of Love,
Piasofia .


1 comment: