NO MATTER WHAT, THE MASTERPIECE OF ME IN REAL LIFE, I'D START WITH A BLOG .

Tuesday, 27 October 2015

Eh, 23 dah .

Views


Assalamualaikum,

Haiiii awak.. haaa nak update sikit ni mengenai tarikh 25 Oct . Bertarikhkan 25 Oct, kini umur empunya nama AININ SOFIA HASSAN BASRI secara rasminya sudah menjangkau usia 23 tahun . eh, 23 dah.. mcm tak percaya jee.. cepatnya masa berlalu.. terasa mcm semlm je baru keluar dari perut mama :p

Alhamdulillah.. Praise to Allah S.W.T for everything that I have now :) a healthy body, a lovely family, a beloved friend :) Thank you for all the experience of this past year, for times of success which will always be happy memories, for times of failure which reminded me of my own weakness and of my need for you, for times of joy when the sun was shining, for times of sadness which drove me to you .

Please forgive me for the hours I wasted, for the chances I failed to take, for the opportunities I missed this past year . Help me in the days ahead to make this the best year yet, and through it to bring good credit to myself, happiness and pride to my loved ones, Mama Babah.. and joy to ME . Thank You for health and sickness, for sorrows and joys . Thank You for the loneliness, for the work, for the worries, for the fears, for the difficulties and the tears and for everything that brought me closer to You .

May my life from now on, be a sign of my gratefulness . Thank you for guiding me, for commanding every direction that I take in my life . I also want to thank you for bringing in and taking out all whom you felt needed to come through my life, because everyone has a reason . I want to thank you for all that you have done and all that you continue to do for me, You brought love, hope and great changes into my life . You wrap me and all that is me in your hands, love, protection and provided in every way that is possible and beyond .

Allah.. all I can say is thank you so much for blessing me indeed, without you I am nothing but with you I have everything I'll ever need :) 

a simple birthday celebration for me :


Wanna say thank you soooooooo muchooooo to Hajar and Ain for celebrating my bufday ! Siap bagi present lagi kat kte si Ain budak comel ni . You make me feel overwhelmed sgt lah budak kecik ! cubit nanti ! :p


Alamak.. Hajar penat sangat sampai tido bila bergambar . Hehe . Mimpi sampai ke bulan dah ke Hajar ? :p Okay-okay, kte snap lain .


*click ! Okay.. semua bukak mata and senyum.. tiada yg lena . Hajar ni memalu betuiii tau.. nak amik gambar pun shegannn ngat aih .


Excuse for our bare face.. :p entah lah.. jenis yg memang malas nak bersiap and bermekap . Berbeza dengan Pia yg dulu di waktu zaman belajar, dulu zaman study rajin benau tenyeh atas kelopak mata tuh dgn eyeliner colour hitam lah, biru lah, coklat lah.. selalu pakai bila nak pi class.. boleh dikatakan mmg jarang sgt lah tak bercelak sebab dulu bila tak pakai celak gi class mesti mata rasa mengantuk and tak segar langsung nk belajar . Seriusss.. maybe sebab dah biasa bercelak kan . But now, hurmmm.. hampehhh.. gi kijee muka selebet mcm Aunty Peah dari Kampung masuk bando . *patut lerr geng bangla jee yg duk buat bunyikk cencorot.. geng lelaki melayu ni dah tak pandang itew, jeling pun tidak.. ahahahahaaa.. demand kau yee wahai lelaki melayu.. :p *

Hahhh.. korg yg lelaki yg mana terbuka baca belog kte ni toksah nak bergetaq tulang rusuk ngat lah tgk kwn kte nih . Tau dorang comel.. >...< Hajar ni tua setahun dari Pia, manakala si budak kecik Ain ni sebaya Pia je tapi untung kan baby face sgt.. cuma bezanya dia tua 3 bulan dari Pia.. eksen keluar awal dari kte . Cisss.. gelojoh nak tgk donia budak ni . Tehee . Tapiiiii.. harap muka jee comel minah ni.. Pangai.. Ya Rabbi.. kasar pia kasar dia lagi ! believe it or not ? ahahahaaa.. sengal dak Ain ni . Sekali dia cubit or tepuk bahu Pia boleh bikin gua berair air mata beb . sakit gilerr doh !!! tak guna ko Ain Farhana ! ahahahaaa . see ! I pun dah jadi ganas lepas kwn ngan dia . ahahahaa.. tggu kauuu aku balas nnt.. but, ganas ganas dia pun sweet tetap ada . Manja lebih, gedik banyak ! ahahahaa . suka mai duk melepek melekat ngan kte . Sampai pia ckp dia Lesbi.. mungekss nye Ain.. Sejenis sama mcm Balqis and Kak Sal, dlm diam suka menggigit ! seriuss weyhhh.. T T sakittt.. kalau selak lengan baju ni rasanya ada kesan lebam nih . Yang tak boleh blahnya siap ada kesan gigi sekoq-sekoq melekat kat kulit Pia ni.. -,-" seriusss.. lepas ni tggu henkorang.. aku nak bawak stappler and nak stappler mulut sorg-sorg . hurmmm..


Ganas-ganas si kecik Ain, ada kelembutan dan kemanisan melampau dlm diri dia yg hadir naturally . Even dia ni ganas mcm harimau malaya dan perlu di kuarantin kan seperti kena kuarantin dari virus H1N1 *mati laa aku kalau dia buka baca belog nih.. gerenti jumpa nnt habis dia lanyak-lanyak aku yg kering nih* dia tetap layan Pia baik-baik secara halussss..~ dlm keganasan ada kelembutan.. U can see bufday present Pia mcm mana.. not every people can be nice like her okeh ! and tak semua org sanggup menghabiskan beberapa RM or Cent utk dibelanjakan buat beli hadiah kat org yg kte baru kenal . but, she really truly love me as her new girlfriend.. she treat me so well and willing to help me when I am in difficulties and complicated situation.. bufday present Pia dia siap bagi Jam, Coklat, and Biskut Oreo.. tak cukup dgn tu siap belanja Subway and semua-semuanya lah.. and yess ! dia hampir buat Pia nangis.. sebab rasa disayangi giler babeng.. ahahahaa.. jujur laa.. before ni pun mmg dah pernah lerr dpt gift dari kwn, tp rasa terharu giler ngan si Ain ni sbb kami baru jee kenal tp dia sgtlah baik . hurmm.. act, Idk.. mcm mne dia boleh detect my fav coklat, fav colour and fav biscuit weyhhh.. walhal kami kenal tak sampai sebulan.. Kau ni Ain sweet giler lah weiii..! Honestly, jarang Pia bahasakan diri dgn panggilan Kau Aku ngan kwn gegirl Pia ni, nak-nak dgn kwn yg baru kenal.. mesti akan bahasakan diri “Pia" kalau ngan kwn gegirl lain . Kecuali akan ber “kau aku" dgn kwn yg bebetul rapat, salah sorangnya dgn si Umira Sazali girlpren Sarawak Pia yg sorang tuu, and now dengan minah ni lagi sorang... terus kasaq jadinya.. :)


Dua-dua muka gatal mintak kaki.. hehee . Thanks Ain Farhana anak pakcik “unknown" cause being my friend since the day we met till now :) hurmmm.. yg sedihnya Rabu ni dah last day dia . Dia mmg mintak kerja kejap jee sebab ada plan lain . Gedik betul perempuan ni.. nak resign awal-awal pahal . benci ! -,-" kalau nak bercerita pasal si Ain ni rasanya sampai besok lusa pun takan pernah ada titik noktahnya .


Okay-okay, last but not least.. kte nak habaq ni . Kte rasmi dulu naa dress bertemakan floral nih . Hihi . Cepat grab sebelum habis size !!! harga tgh runtuh tuuuu.. cepat beliii before it's back to normal price !!! nanti jgn nyesal kalau lambat beli pehtu abis size and colour . Yg super awesomenya, kain ni tak mudah kedut and ironless ! sgt sesuai utk species mcm Pia yg tak berapa gemar nak iron baju nih . hehehe .  Hurmmm.. k laa.. udah ngantok ni.. so izinin gue beradu duluan yaa.. ini hari juga dari malam udah mau bertukar ke siang hari nih.. sampai ketemuan lagi di lain entri yaa teman-teman . Ada kelapangan gue ceritain lagi disini . Ya udah.. tinggalin dulu . dadaaaaa..~

coretan hati,

Piasofia .