NO MATTER WHAT, THE MASTERPIECE OF ME IN REAL LIFE, I'D START WITH A BLOG .

Thursday, 30 July 2015

Raya lagi kot .

Views


Assalamualaikum .

Dah mcm agak lama tak menghupdate blog kan so gambar pertama kat entri ni kte bagi gambar kekwat sekeping . Asyik post gambar senyum manis-manis jee kan so kali ni upload gambar muka acah-acah gangster nak cari gaduh kat Lorong Haji Taib plak . tehee :p

Raya lagi kot .
Dari raya pertama sampai ke lani masih ada kekwn yang duk post upload gambar raya . Wahhh . Terlihat byk kebahagiaan disitu . Seronok tgk kekwn sakan beraya tahun ni . Macam-macam gaya dan ragam dpt kte tengok . Tumpang bahagia den nengoknya pun . Haa.. awak-awak jgn lerr duk jeles meles dgn kebahagiaan org tau . Ingat.. tak baik bandingkan kehidupan org dengan kehidupan kte yang sedia ada ni, takut nnt timbul rasa tidak bersyukur #selfreminder :)

Entri yang ni sebenarnya tak tau nk buat topik apa . Tak tau nak share pasal apa.. kalau nak share pasal raya family kte tahun ni plak . hermm.. mcm tak perlu kot sebab semua gambar raya pun dah basi . Malas lerr nk hupload gambar sama dua tiga kali . Dekat FB dah byk yg di tag.. cukuplah.. apa yg penting sekali raya tahun ni ! Alhamdulillah.. family Pia semuanya sihat walafiat dan masih dpt berkumpul menyambut lebaran bersama . Syukur.. Haaaa.. Ya Allah.. lupa nak bgtau, dah separuh entri baru teringat nak bg ucapan raya kat awak-awak yg buka baca blog nih . heee . Selamat Hari Raya yee kwn-kwn, Maaf Zahir Batin diucapkan kepada semua.. tak kisah lah sama ada anda mengenali diri ini secara langsung mahupun hanya mengenali diri ini di alam maya.. kepada yg terasa hati or berkecil hati sama ada di fb ke, instagram ke, wechat ke, whatsapp ke maaf lah yee.. Ainin Sofia Hassan Basri ni manusia biasa dan tak pernah lepas melakukan salah dan silap dlm berkwn sama ada dari segi perbuatan mahupun tutur kata yg dilontarkan, tersengaja ataupun tidak sengaja . Maaf yeee.. tapi kalau awak-awak jumpa kte secara live dedepan InsyaAllah kte ni baik-baik aje.. tak garang seperti dalam gambar diatas . Kte nih soft-spoken jerrrr org nya :p *tutup separuh muka dengan shawl* Kahhh ! puji diri sendirii uiii.. hihihii . Dah lama tak perahsannnnnntan sendiri . lalalalaaa.. kasi laa can.. :p 


Haa.. muka kat atas ni akan jadi lagu tu bila kte baru jee nak jamah makanan tetiba ada lerr sorang dua kawan yg jenis tak reti beradab . Ehh, tetiba jee main sambar makanan kte tanpa mintak izin . Dah laa mai tak bagi salam, pastu boleh plak main sebat makanan kte yg mana kte sendiri belum jamah lagi . Amboiii.. sedapnyaa awak ! jgn buat macam tu selalu tau, sekali dua org boleh terima lagi.. tp kalau dah berkali-kali haaa.. jgn tanya kenapa kalau esok-esok awak bercakap dengan pinggan kat muka :p benda ni banyak kali dah jadi kat diri Pia . Tapi nasib baik laa kte ni masih seorang yg penyabar . Kalau geram pun buat muka macam kat atas ni laa.. sambil berkata dalam hati.. “eeeii.. nak tepuk tgn dia ke.. nak cubit kee.. nak gigit nih ?" hurmmm . act, kalau kwn rapat or kwn baik kte buat mcm tu.. kte mmg jenis tak kisah sangat sbb kte pun bukan lerr species kedekut sangat nak share . Sharing is Caring kan.. Tapi.. paling tak suka dengan org yg nak kata kwn baik sgt pun tidak, dah tu berckp pasal kte kat belakang then kedekut yg amat bila tang barang dia . eeeeiii.. geramnyaa.. tapi takpe laa.. sabar jelaa kan cara terbaik :) 


Hahh dah alang-alang bercerita pjg ni . Lagi satu ambo nok oyak.. gambar kat atas ni laa contoh terbaik pandangan mata ni bila tak pakai spek mata or contact lens.. org yg senasib macam kte ni jee tau betapa seksanya kalau takde spek mata . yeee.. mata Pia mmg menghadapi tahap kerabunan tu agak tggi . Sooooo.. please laa jgn nak gurau biawak ngan kte main sorok-sorok cermin mata kte . Kang ada jugak yg kena penampo free-free setepek . Paling pantang org buat main ngan spek mata kte ni . eeeeeiiii geram tau ! kalau takde mata kedua kte ni, kte jln merangkak tau tak !!! paham tak rasa dia mcm apa . Rasa mcm hantu dlm cte The Ring yg keluar dr screen tv merangkak gitu.. and now, spec mata kte cerminnya sebelah dah pecah ! urghhh.. gergasi punya kje.. eeeeiii adik ni kan . herghh.. seksanya cermin pecah !!! dah laa rabun tahap kronik.. T_T okay, maaf.. emo melebih plak.. 

Sebenarnya sendiri dah tak paham apa yg dibebelkan -,- Ahh, suka hati kte lah nak bebel apa . Ini belog pink kte.. werkkk :p haishhh.. sebenarnya skrg ni kejap-kejap menaip, then pause tgk cte hindustan, pastu sambung taip balik, pastu pause tgk cte hindustan plak . haishhh.. pastu berlinang air mata, berjuta kali tgk cte hindustan yg sama pun berjuta kali tu jugak akan duk menangis sendu dalam selimut diam-diam . ahahahahahahaa.. apa ni Pia !!! bakpo laa demo ni hati kapas sgt !!! erghh . Kalau tgk running man or cte pape yg lawak kemain gelak tak ingat dunia, gelak golek kiri kanan sampai jatuh katil bagai . Pastu kalau tgk cte genre horror tau plak nak ajak tgk ramai-ramai.. amik seat paling hujung dan jauh dr screen sambil berselubung satu badan dlm blanket, itu pun tgk dicelahan jari tgn . Penakut tak hengat dunia budak ni.. mudah nauu berimaginasi meninggi ! kalau dah tgk cte seram pendek kata tidur pun lampu bilik terpasang sampai ke subuh sbb bila mlm nk tidur asyik terbayang mcm ada suster ngesot kat bawah katil, tak pun duk ngesot dlm almari . Haaa.. tak pun ada duk hulur kepala luar tingkap.. eeeeiiii.. takuttt.. serammm.. haishhh.. duk pikir jugak . erghhhh.. haaaa.. pastu kan.. kte paling benci giler dekat badut !!! dr kecik sampai besar lanii mmg tak suka kalau jumpa badut kat memana event or funfair . Rasa mcm seram lah dgn perwatakan dia tuh . Ada tgk clown prank kat youtube.. Ya Rabbi.. jahat betul laa org yg buat prank giler mcm tuh . Kalau kena kat kte rasanye memang mati terus kat situ . Mati ketakutan . Tolong laa jgn buat lawak ngokss mcm tuh.. Kalau kat Malaysia ada buat clown prank mcm tuh, kte jmpe kte tembak jee terus . Geram ! tak baik ohh kacau org.. kesiann.. tiap mlm doa supaya takan mimpikan si badut tak comel tuh ! sgt tidak kelakar lah badut ! 


Okay, dah rasa mcm byk sgt dah merapuu ni.. so sebelum tutup cerita merepek meraban ni, disini Pia ingin memohon maaf buat akak-akak @ owner butik yg panggil utk photoshoot dlm masa terdekat ni, maaf sgt kerna tidak dpt menghadirkan diri utk sesi photoshoot buat masa skrg *tau.. ntah dorg baca ke tidak entri ni :p.. tp tetap nk bgtau* dengan berat hati jugak saya menolak.. bukan tolak rezeki tetapi atas sebab-sebab tertentu saya stay dulu di Kelantan dlm tempoh yg tidak bisa di agak berapa lama.. maaf dipinta ye :) InsyaAllah.. kalau masih ada rezeki saya di lain masa saya cuba hadirkan diri . Berat jugak hati nk tolak tapi tu lah kann.. byk perkara yg harus saya bantuin kedua org tua saya di kampung halaman ini . Waduhhh.. kok ayat nya amat novelis gitu deh . heeee . okay, dengan ini tamatlah sesi penaipan entri ini . Ada kerajinan yg menggunung lagi jitu, akan ada lah entri baru nya yee.. kbai awak sekalian . Thankss kalau sudi baca sampai sini :)

Salam Syawal,
Piasofia :)



No comments:

Post a Comment