NO MATTER WHAT, THE MASTERPIECE OF ME IN REAL LIFE, I'D START WITH A BLOG .

Monday, 29 June 2015

Ramadhan tiba Syawal menyusul..

Views


Assalamualaikum,

Olla.. jemput tgk dulu gambar-gambar bayi yg cecomel kat atas ni . Comel sesangat-sangat kan (^•^) Mudah mudahan kecomelan bakal bayi Ainin Sofia Hassan Basri esok-esok macam kat atas ni jugak jika dipanjangkan umur dan berkahwin . hehehee.. *mengadee sikit :p Hobi suka menatap gambar baby lelamaaaaaaa.. pastu senyum sengeh sesorang.. :) Tak lupa jugak dekat dua orang si kenit kesygan di atas ni . Rindunyaaa Ya Rabbi dekat budak Nawfal dan Naqib ni.. Tggu nnt jika ada kelapangan masa Mama Pia ke Johor yee . Kalau tak, jumpa time raya nnt jelaa . huishhh.. rindunyaaa sama kalian !!!

Ramadhan tiba Syawal menyusul..
Haaa gitu tajuk kali ni . Alhamdulillah masih berkesempatan menyambut bulan ramadhan lagi . Syukur kehadrat ilahi kerna diberi kekuatan dan kesihatan tubuh badan untuk menjalani ibadah puasa di bulan yg penuh barakah yee kawan-kawan . Kaum Adam diharap berpuasa lerr pepenuh tau, nanti nak ganti puasa liat plak . Untuk kaum Hawa pula tak mengapalah kalau tak puasa penuh pun, kte kan mahkluk yg istimewa ! sayangi dirimu, kerana dirimu begitu berharga . Lindungi wanita ! *tetiba *o*




Okeh, nak share kisah berbuka puasa semalam.. iftar bersama kaum kerabat kesygan . Awal-awal memory phone dah hampir full dengan gambar yg bermacam jenis posing . alahai perempuan.. mood nak menaip tak byk so kte nak share gambar jelaaaaa.. 


kenapa muka abg macam tu.. tlg laa bang.. -,-


haaaa.. baru okay..


Intan, sepupu kesygan yg expert memasak . Paling suka dia punya Spaghetti manje manje pedas kasih Sofia . ihikss . nama kemain panjang.. No No.. takdelah, gurau jee . Nama spaghetti tuh tipuuuuu jerrr . Tapi mmg dia punya masakan yg ala alaaa western semuanya sedap dan thorbaik, enggak bohong deh . Budak jurusan memasakkan so no wonder lah .



Biarpun mimik muka mintak penampar, tetap jugak nak share gambar candid and tak ready nih . sebab asyik upload gambar baik-baik je belaka . Sekali sekala upload lerr gambar mintak keji sikit . mueheheee .


Dalam pipi simpan kuih ketayap . time orang duk mengunyah, time tu lerr nak click-click . Apalaaaa .


Pakat duk serbu stage nih sebab kepingin amat mau posing dlm rumah kat belakang tuh . nasib baik budak-budak hotel malas nak layan and buat tak endah :p


haaaaa.. tudia.. finally dapat jugak buat muka tak malu . Duk pakat pi belakang stage nak bergambar kat jendela cantik ni . Nasib tak runtuh jeee . Dapat kat manager hotel ni mau dia tak bagi kami dtg De Palma ni lagi . hihihiii . Sejenis geng yg suka buat kecoh . lalalaaa . peace yawww ! =D


Selagi tak keluar dr hotel ni selagi tu nak posing sana sini . Takpe.. semua yg dtg mcm kami, kalau boleh, kat bucu jamban hotel pun nak snap gambar . tehee :p



Banyak-banyak gambar, paling suka gambar nih ! tak sangka kami dtg sini balik . De Palma Hotel year 1997 vs year 2015 tak banyak berubah hotel ni . Memori kat sini ingat-ingat lupa . Terpaksa conteng gambar kakak and adik . Hehee . Sayangnya kakak tak boleh join . Adik plak tak sempat nak ajak bergambar makan sikit terus cabut hilang kemana . Haishhh . K lah, Dah mengantok dah sebenarnya ni . Undur diri duluan deh . Sebelum tu meh tgk bideo kat bawah ni . Kte kasi tutorial pakai shawl yg mudah dan simple naaa . Mohon jgn dikecam :D


maap laa naa kalau video nih kurang HD . Cik Pia pakai enpon murah jee, bukan enpon buah . Harap masih boleh tgk video nih even gambar pecah-pecah ke hapee.. kalau kurang jelas dan kurang paham cara pemakaian shawl ni, mintak paham-paham sendiri laa yee . heeee . senang jee . tak susah . jgn belit shawl ketat-ketat sampai tercekik awak yee . biasa-biasa sudaaa .
okay bai pals ! *lambai-lambai

Salam sesuci kasih Sofia ;)


No comments:

Post a Comment