NO MATTER WHAT, THE MASTERPIECE OF ME IN REAL LIFE, I'D START WITH A BLOG .

Monday, 29 June 2015

Ramadhan tiba Syawal menyusul..

Views


Assalamualaikum,

Olla.. jemput tgk dulu gambar-gambar bayi yg cecomel kat atas ni . Comel sesangat-sangat kan (^•^) Mudah mudahan kecomelan bakal bayi Ainin Sofia Hassan Basri esok-esok macam kat atas ni jugak jika dipanjangkan umur dan berkahwin . hehehee.. *mengadee sikit :p Hobi suka menatap gambar baby lelamaaaaaaa.. pastu senyum sengeh sesorang.. :) Tak lupa jugak dekat dua orang si kenit kesygan di atas ni . Rindunyaaa Ya Rabbi dekat budak Nawfal dan Naqib ni.. Tggu nnt jika ada kelapangan masa Mama Pia ke Johor yee . Kalau tak, jumpa time raya nnt jelaa . huishhh.. rindunyaaa sama kalian !!!

Ramadhan tiba Syawal menyusul..
Haaa gitu tajuk kali ni . Alhamdulillah masih berkesempatan menyambut bulan ramadhan lagi . Syukur kehadrat ilahi kerna diberi kekuatan dan kesihatan tubuh badan untuk menjalani ibadah puasa di bulan yg penuh barakah yee kawan-kawan . Kaum Adam diharap berpuasa lerr pepenuh tau, nanti nak ganti puasa liat plak . Untuk kaum Hawa pula tak mengapalah kalau tak puasa penuh pun, kte kan mahkluk yg istimewa ! sayangi dirimu, kerana dirimu begitu berharga . Lindungi wanita ! *tetiba *o*




Okeh, nak share kisah berbuka puasa semalam.. iftar bersama kaum kerabat kesygan . Awal-awal memory phone dah hampir full dengan gambar yg bermacam jenis posing . alahai perempuan.. mood nak menaip tak byk so kte nak share gambar jelaaaaa.. 


kenapa muka abg macam tu.. tlg laa bang.. -,-


haaaa.. baru okay..


Intan, sepupu kesygan yg expert memasak . Paling suka dia punya Spaghetti manje manje pedas kasih Sofia . ihikss . nama kemain panjang.. No No.. takdelah, gurau jee . Nama spaghetti tuh tipuuuuu jerrr . Tapi mmg dia punya masakan yg ala alaaa western semuanya sedap dan thorbaik, enggak bohong deh . Budak jurusan memasakkan so no wonder lah .



Biarpun mimik muka mintak penampar, tetap jugak nak share gambar candid and tak ready nih . sebab asyik upload gambar baik-baik je belaka . Sekali sekala upload lerr gambar mintak keji sikit . mueheheee .


Dalam pipi simpan kuih ketayap . time orang duk mengunyah, time tu lerr nak click-click . Apalaaaa .


Pakat duk serbu stage nih sebab kepingin amat mau posing dlm rumah kat belakang tuh . nasib baik budak-budak hotel malas nak layan and buat tak endah :p


haaaaa.. tudia.. finally dapat jugak buat muka tak malu . Duk pakat pi belakang stage nak bergambar kat jendela cantik ni . Nasib tak runtuh jeee . Dapat kat manager hotel ni mau dia tak bagi kami dtg De Palma ni lagi . hihihiii . Sejenis geng yg suka buat kecoh . lalalaaa . peace yawww ! =D


Selagi tak keluar dr hotel ni selagi tu nak posing sana sini . Takpe.. semua yg dtg mcm kami, kalau boleh, kat bucu jamban hotel pun nak snap gambar . tehee :p



Banyak-banyak gambar, paling suka gambar nih ! tak sangka kami dtg sini balik . De Palma Hotel year 1997 vs year 2015 tak banyak berubah hotel ni . Memori kat sini ingat-ingat lupa . Terpaksa conteng gambar kakak and adik . Hehee . Sayangnya kakak tak boleh join . Adik plak tak sempat nak ajak bergambar makan sikit terus cabut hilang kemana . Haishhh . K lah, Dah mengantok dah sebenarnya ni . Undur diri duluan deh . Sebelum tu meh tgk bideo kat bawah ni . Kte kasi tutorial pakai shawl yg mudah dan simple naaa . Mohon jgn dikecam :D


maap laa naa kalau video nih kurang HD . Cik Pia pakai enpon murah jee, bukan enpon buah . Harap masih boleh tgk video nih even gambar pecah-pecah ke hapee.. kalau kurang jelas dan kurang paham cara pemakaian shawl ni, mintak paham-paham sendiri laa yee . heeee . senang jee . tak susah . jgn belit shawl ketat-ketat sampai tercekik awak yee . biasa-biasa sudaaa .
okay bai pals ! *lambai-lambai

Salam sesuci kasih Sofia ;)


Tuesday, 2 June 2015

Selagi ada rindu..

Views

Yeppp.. I know.. it's already 2.10 AM in year 2015, but I still listening to this song . maigaddd ! this song reminds me to someone *o* alahhh.. bila pucuk cinta monyet baru nak berputik sedikit, adalah gatalnya . heee . Zaman SMK duluan.. suka kat kawan laki tu tapi malu-malu nak mengaku dan bercerita dekat bestie sebab tahu, bila hal minat kat seseorang ni terbongkar, mesti akan kecoh seluruh blok bebudak form 5 . So bagi mengelak kekecohan berlaku, memasing hanya mampu bermain mata dari kejauhan.. >,< Setiap kali nak keluar pergi toilet (even tak rasa nak pee or popooo pon . heee.. :p) mmg akan lintas depan class si dia . Setiap kali lintas depan class si dia, mesti bijik mata ni gatal nak pandang dalam class dia.. setiap kali pandang, setiap kali tu jugak masing-masing bertentang mata . Aku malu, lantas cepat-cepat berlalu pergi walhal dalam hati sukanya bukan kepalang lagi sbb dia pun pandang aku weiiii ! Gatal kau Sofia, sungguh kau gatal.. mintak digaru sama gergaji yaa nakkk.. hmmm .

act, kteorg suka sama suka pada satu sama lain since form 3 lagi.. dan rasa itu kekal hingga ke form 5 but till now kami tak pernah declare pape even kawan-kawan sibok duk provok suruh couple couple and couple . Untung aje kami ni jenis species tak amik kisah sangat dgn apa-apa status :p*sebnrnya dua-dua pemalu* heran jugak.. seramai ramai gadis kat sekolah yg menaruh hati kat dia, kte yg selebet ni jugak dia pandang . huwaahhh...! feel so lucky ! hiksss.. kalau tak silap, waktu form 5 lagu “Selagi ada rindu" ni laa yg tgh hot kat sekolah versi nyanyian Pak Long (kat sekolah kte laa, sekolah awak taktau la femes ke tidak lagu nyanyian Pak Long ni) Tu laa kte ni mcm terjatuh hati dgr lagu ni.. asyik ingin bertemu ~~~ jee kat sekolah.. ahahahahaa.. gatal anak pakcik Hassan ni.. but itu semua dulu . Sekarang dah takde rasa pape dah dgn si dia ni, tp alhamdulillah we're still keep in touch, walaupun dah hampir 5 tahun berpisah dan tak pernah bersua muka sejak abis SPM.. tak sangka si Mr. A (Idk why.. sedari dulu mmg suka sgt dengan org yg nama nya start dgn huruf A.. maybe sbb nama sendiri pun start dgn huruf A) simpan lagi contact num Pia (sbb katanya susah nak dpt phone number Ainin Sofia ni, dpt pon sbb amik curi-curi dr buku pelajar.. :p) still friend di FB, and follow my Insta :) thanks sbb sudi berkawan dgn kte sampai ke laa ni.. :) and last week terima whatsapp dari dia.. ahahaha.. sorry.. num awak dlm phone kte dah hilang sbb dulu pernah reset phone then ada certain num tak lekat kat simcard and phone, tu yg byk num hilang ghaib :( takan pernah delete number sesiapa dalam phone melainkan hal sedemikian ini berlaku :( seperti yg pernah dikhabarkan sebelum ini, once I've delete your number, you are permanently deleted from my life too . okay ;)

huiii.. nak dekat pukul 3 pagi dahhh uiiii . okay okay.. jom sleep.. urghhh.. jgn smpai subuh tak sedar, sat lagi mama azan dekat cuping tinge ni.. hehee . mornyte fellas ! 

Piasofia ;)