NO MATTER WHAT, THE MASTERPIECE OF ME IN REAL LIFE, I'D START WITH A BLOG .

Wednesday, 11 December 2013

Zaman Muda Mudi (1992-2013)

Views
Assalamualaikum .


Atototooo.. budak kecik mana lah ni.. Heheheee..
Ini budak lah empunye nama AININ SOFIA HASSAN BASRI..
Masih kecil, umur pon baru jee bape hari ntah.. Mama pon masih berpantang lagi time nih .
Nama pon tak boh lagi.. Just call.. "weiiii si kecik halus" *kidding .


Eh-ehh, kte dah besar sikit lah . Berapa bulan adik ? tadak tahu jugak lah :p
Kecik-kecik ni dulu je sempat merasa jadi bam-bam.. disukai ramai..
sekarang? urkkk . kurus -_-"

me and kakak .

Oke, tang nih dah nampak macam cerdik sikit.. Dah boleh berjalan kan.. nampak tak ? >,<
Umur pon dah dua tahun setengah.. Pandai senyum-senyum sengih-sengih kat camera..
kemain Peah ! shekshiii ! :p


Ehhhhhhh ! Apeni apeni apeni ??? sapa laa ajar wa pakai lagu tu ???
perosak hijab laa.. haishhh.. atas tutup gitu siap kua jambul lagi.. 
bawah lak terbukak nampak pamperssss..! HA HA HA ! Ini salah !!!
Nasib baik masih vevodo lagi . Kalau tak, dah kena sebat ngan rotan da nih . 
Hmm . Kecik-kecik dah pepandai nak posing ekk .


Oke.. jom main teka-teki..
Gigi sapa paling cantik dan menawan kalbu di situ...?
Yeee.. Gigi Pia !!! -_-" kecik-kecik dulu suka benar makan cekelat ngan sekerim !
Sampai gigi tuh hampir reput tinggai tunggul jee.. Hehehee..
Gigit-gigit orang ni sedap time nih.. Kompem orang tanak kacau iteww.. hohohohoo..
Pia budak ronggak ! Dalam gambar nih
Pia dengan Abang lah paling eksited senyummmm .
Penuh yakin wa sengih biaq p gigi ronggak ponss . HA HA HA .


Jejak Kasih kini kembali .
Sapa kenal budak pompuan tiga orang ni ? Dorang kawan Pia time kat Butterworth, Penang .
Dulu rajin pi Butterworth sebab ade makcik duk sana..
Sempat menyulam kasih sahabat bersama tiga gadis ni.. Ewahh..
Budak tiga ni bawah umur Pia.. Time ni dorang Darjah 5 dan Pia di Darjah 6 .
Nama dorang pon tak hingat dah . Hmmm .
Mesti dah besar dorang nih . Rindu plak kat awak bertiga .
Sempat kenal sekejap jee kan . Adik kat belakang tuh sebokk je nk interprem sama .


Jeng-jeng-jeennnnnggggg ! Dah Form 1 lah ! Ce teka mana satu kte ! hehehee..
kalau anda rasa anda betul dengan sangkaan anda . Anda HEBAT ! :p
hash tag : SMK Simpang Pulai, Perak (2005)


Pia tak ready lagi nak amik gambar time ni ohh . Herghh . Hampir jatuh masuk longkang .
Sipi-sipi jee . Hmmm . Fikir-fikirkan . Siyezz wa klaka giler saat ini ! Hahaha >,<
hash tag : SMK Simpang Pulai, Perak (2005)


Dah naik Form 2 ! Panas terik.. senyum pon macam nak tak nak jee.. 
Berkerut muka memasing, tahan panas kan . 
hash tag : SMK Seri Ampangan, Seremban, N.9 (2006)


Form 3 sudah =)
Laka-laka jugak time nih . Spek mata lagi besar dari muka.. Hahaha.. Apakah ?
hash tag : SMK Seri Ampangan, Seremban, N.9 (2007)


Kat sini macam berisi sikit . ihikksss >,<
Form 4 !
hash tag : SMK Seri Ampangan, Seremban, N.9 (2008)


Form 5 dah babe ! separa senior ! weehiii..
hash tag : SMK Seri Ampangan, Seremban, N.9 (2009)


Kelab Rakan Muda . Ahaaa . Time ni wa banyak memain gak sebenarnye.. Nak dekat ngan SPM
pon still nak bergaloksss . Menyandang jawatan sebagai Juruaudit Kelab Rakan Muda .
Tapi hampeh . Wa tak penah menjalankan tugas . Hahahaa .
Dah booking awal-awal seat belah kanan sekali . Beriaaaaaaanye Pia ! Tehee .
Yang pasti budak laki tiga orang dalam gambar ni sama sekali tiada kaitan langsung
dengan Kelab nih.. Hihiii.. Sesaja pi tarik dorg masuk dalam gambar sekali . Ahahahaa..
Terpaksa ajak dorang interprem sama untuk memeriahkan gambar nih . Ahli tak ramai .
hash tag : SMK Seri Ampangan, Seremban, N.9 (2009)

 
Haaa ini lah jadi nye bila dah pegang jawatan dalam Kelab Rakan Muda tuh .
Mengikuti Perkhemahan JatiDiri . Orang sibuk duk pulun study nak SPM, kami
sebokk nak pergi kem . Ehehee . Sebenarnye wa mcm nak tak nak jee pi sini .
Tapi atas hasutan kawan yang ajak pi, wa pi jugeks lah.. Kawan wa ckp..
"Ainin.. Jom la kte gi kem tu.. mana tau dapat jumpe jodoh kat sana.. ramai tau sekolah lain
turut terlibat sekali.. dapat cuci mata.." urkk.. -_-" aku ni pompuan, kompem lah ade sifat
gedik mengade bagai tuh.. so beria lah nak join kan . ihikksss .
disamping teringin gak nak rasa cane pergi camping nih . ape yang best sangat kan .
dah pergi sana hamik kau ! kena torture ! terbaik ! siap tertelan lumpur bagai.. 
hampir lemas masuk sungai, berlari sana-sini macam orang gila,
berus gigi pakai ranting kayu, kena guling-guling atas tanah, kena usik time kena jalan
kaki dalam hutan sengsorg..*yang ni aku tak leyh terima ! hampir ngess.. tp bajet-bajet
cool.. hahahaa.. 

pape pon camping nih best !
waktu gi camp ni dapat kenal ramai student dari sekolah sekitar daerah seremban .
Ingat lagi, kat camp ni ade lah sorg mamat ni.. encem ! jadi kegilaan ramai gadis lah jugak..
tapi wa tak minat.. jenis wa tak minat dekat org yg hots and yg ramai jadi tumpuan nih .
wa akan rasa mcm.. urkkk.. perlu ke ? tapi time nak berpisah,
mamat encem tuh mintak num phone wa !!! omaigaddd !!! can't believe uollsss..
hahahaa.. aku tergamam lah jugekss kan.. hew hew hewww..
dye mintak direct.. face to face..
aku ni yang jenis liat nak bagi num kat orang yang tak kenal
 nih boleh plak melting ngan mamat tuh . urkkk .
maybe sebab dye mintak sambil melemparkan senyuman yang paling encem dan kacak
kottt.. Ogoshhh.. jadi patung jap time tuh.. ahahahaa.. Pia gatai !

Ingat hati nak bagi num phone Abah je tapi mcm tak sampai ati lak..hmmm..
*tak sampai ati ke gatai gak nak bg num sendiri.. hahaha.. mengong..
bila kami dua dah exchange phone num sesama sendiri..
wa buat-buat diam.. like nothing happened, tak cte kat sape-sape pon pasal hal ni.. 
even to my closest friend.. ahaksss.. jaat ohh Pia.. hihiii .
Tapi wa tak contact lama mana pon ngan mamat tuh.. Abis camping tuh ade
lah dalam dua tiga minggu gak kami duk msg2.. last-last wa tak layan dah mamat tuh
sebab takut kantoi ngan mama abah.. huhuhuu.. dulu time sekolah dah siap berjanji
ngan mama abah tanak berkapel-kapel nih.. abis kan zaman SMK dulu.. heee..
so, memang zaman persekolahan dulu tak penah ade serius relationship dengan mana-mana
lelaki..


Time ni pi lawatan ke Genting Highlands.. kat mana ntah amik gambar nih..
tak hingat . 


Waktu Peperiksaan SPM sedang berlangsung.. nyempat lagi release tension bergambo kat luar
class dulu.. Tgh study subject Ekonomi Asas dan Perakauanan . Hihiii . Bawa masuk
enpon senyap-senyap.. nasib tak kantoi..



Time Peperiksaan SPM gak.. Rehat time ! study study study !


W Hidayah Sazana & Nora . Abis exam dah =)
Merdekaaaa ngat-ngat ! eheheee .



W Izzati.. dah habis exam pon sebokk duk menempel kat sekolah.. sje nak ngacau bebudak yang
belum habis paper lagi.. hahahaa.. buat semak kat sekolah jee.. -,-


 Edit by one of my friends . Budak Somban here ! Wa sorg mek Kelate . heee .


Tgk tarikh dan waktu gambar ini di tangkap . 11 hari dari tarikh hari ini . hehehee.. tahun je lain..
Lepas abis naik motor ngan kawan berjalan sana sini ronda-ronda taman.. hohohoo.. galokss pas 
abis SPM an.. heee..


Time ni get ready nak daftar masuk poli dah .
Nak pi Hospital Tuanku Jaafar Seremban . Medical check up punya cerita .
Macam-macam jadi time nih . Siyezz lawak giler nak mati . Kena marah ngan doctor lah, apelah .
Hahahaaa... Kalau sembang ngan si Ummu ni sal medical check up nih kompem
kami dua gelak besooo.. ngok ngek tol.. hahahaaa...


Kte dah masuk Poli weyhh ! Sem 1 . Ahahaaa.. terujaa lah jugak...
Menginap di Asrama InfoTech-2 aras 1 bilik no 27 hujung sekali sebelah padang futsal,
selama 6 bulan . Kemaiiinnn..


Da Sem 2 dah.. Sengih-sengih jee budak ni.. hehehee..


Sem 3 ! Softskills class ! Bertepung tawar itu best !


Sem 4 kte dah pergi practical kat Salikin Sidek Fashion & Art Studio =)


Jaga booth Salikin Sidek ! =D


#throwback with Mia !


#throwback w Ariz Forteen . Awat hang encem sgt ! >,<
seems like we are on a date . Baju dah sedodon . Auww.. heee .


Sem 5 ! dah tak tau nak taip apa lagi dah . Buntu . hehh .
Yang wa tau pipi wa kat sini nampak macam kembong jee . -,-"


Sem 6 ! w Farah . Tunggu lect punya lah lama.. ending nya, class cancel . urkkk .

Oke bai . Jari dah penat menaip . Ini pon macam dah over panjang sangat entri nye .
Hmmm . kbai .

PiaSofia .